top of page

Erik Rietman Fotografie

Welkom op mijn website.

 

Ik ben Brenda van Loenen en ik kom oorspronkelijk uit Egmond aan den Hoef. Daar ontwikkelde ik al een vroege belangstelling voor tekenen, schilderen en beelden maken. 

Tijdens mijn studie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten deed ik al verschillende opdrachten en exposities en behaalde ik mijn eerstegraads docent bevoegdheid. Na mijn studie ben ik gaan werken in het onderwijs.

Na 20 jaar les geven aan leerlingen van 12 tot 16 jaar, gaf ik al workshops, richtte ik expositie ruimtes in en werkte mee aan theater voorstellingen.
Na mijn verhuizing naar Drenthe ben ik nog dagelijks bezig in mijn atelier om lessen te geven en te werken aan mijn eigen kunst.

Vandaag de dag vind ik het erg leuk om les te geven aan iedereen die iets wil leren op het creatieve vlak. Ieder persoon heeft zijn of haar eigen wijze om te schilderen of beeldhouwen met eigen technieken en stijlen. In de workshops die ik geef komt dit ook uitgebreid aan bod.

Wat mij ook erg aanspreekt is het werken in opdracht, het contact
tussen de opdrachtgever en de kunstenaar om iets leuks en nieuws
te maken. Want door gesprekken wordt de uitkomst van het werk
iedere keer weer een beetje beïnvloed en dat proces vind ik erg leuk

en interessant.

Op mijn website staan de vele opties die ik doe.

Mijn werk bestaat voornamelijk uit een aantal terugkerende thema's die o.a. zijn opgebouwd in een droomachtige abstracte vorm. Maar daarnaast kan ik ook realistisch schilderen.

Ik laat mij nog steeds inspireren door verschillende stromingen en stijlen en dat uit zich in een veelzijdig portfolio.

bottom of page